Projectes

La Ruta de la Infàmia-MMS

concepte
participa!!!La Ruta de la Infàmia-MMS (cat-cast-eng)

El projecte La Ruta de la Infàmia va començar al febrer de 2005 com a un fòrum online de participació pública per a la creació d'una ruta pels monuments i llocs infames de la ciutat de Barcelona, Catalunya i tambè de la resta del món. Durant la seva existència van ser constants els missatges carregats d'insults enviats al fòrum per elements de l'ultra-dreta espanyola, amb especial odi i virulència contra l'ex-president de Catalunya Lluís Companys. Finalment, aquests elemenets van passar a l'acció destructiva: el 5 de gener de l'any 2006 aquest fòrum va ser atacat i els seus continguts destruïts per un grup d’ultra-dreta espanyola.

Que en la llarga llista de missatges del fòrum es digués, per exemple, que el Secretari Coloma (encara avui dia hi ha un carrer a Barcelona que duu el seu nom) fos un membre de la Inquisició responsable de l'expulsió dels jueus d'Espanya, o que el Marquès de Comillas (encara avui amb monument públic enfront de l’oficina central de Correus a Barcelona) fos un destacat negrer traficant d'esclaus, o que el General Espartero, Duc de la Victòria (també altre carrer a Barcelona duu el seu nom en els nostres dies), fos un il·lustre militar que va bombardejar la Ciutat Comtal, ho van considerar un atac a la identitat de la pàtria espanyola.

Ara el Col·lectiu Turisme Tàctic reobre aquest projecte a la participació pública amb La Ruta de la Infàmia-MMS. Pots enviar-nos els teus vídeos realitzats amb el teu mòbil per donar a conèixer els llocs públics que consideris infames. Per exemple, un camp de golf construït en un lloc a on va haver-hi un bosc, el nom d'un carrer que rememori un personatge de passat dubtós, o una aberració urbanística a la ciutat.

Si vols participar, escriu-nos a info@tacticaltourism.org i t'enviarem instruccions sobre com pujar el teu vídeo a aquesta llista d'accés públic. També podràs descarregar al teu mòbil i/o ordinador qualsevol dels vídeos de la llista.

...

El proyecto La Ruta de la Infamia comenzó en febrero de 2005 como un foro online de participación pública para la creación de una ruta por los monumentos y lugares infames de la ciudad de Barcelona, Catalnya y también el resto del mundo. Durante su existencia fueron constantes los mensajes cargados de insultos enviados al foro por elementos de la ultra-derecha española, con especial odio y virulencia contra el ex-presidente de Catalunya Lluís Companys. Finalmente, pasaron a la acción destructiva: el 5 de enero del año 2006 este foro fue atacado y sus contenidos destruidos por un grupo de ultra-derecha española.

Que en la larga lista de mensajes del foro se dijese, por ejemplo, que el Secretario Coloma (aún hoy día hay una calle en Barcelona que lleva su nombre) fuese un miembro de la Inquisición responsable de la expulsión de los judíos de España, o que el Marqués de Comillas (todavía hoy con monumento público frente a la oficina central de Correos en Barcelona) fuese un destacado negrero traficante de esclavos, o que el General Espartero, Duque de la Victoria (también otra calle en Barcelona lleva su nombre en nuestros días), fuese un ilustre militar que bombardeó la Ciudad Condal, lo consideraron un ataque a la identidad de la patria española.

Ahora el Colectivo Turisme Tàctic reabre este proyecto a la participación pública con La Ruta de la Infàmia-MMS. Puedes enviarnos tus vídeos realizados desde tú móvil para dar a conocer aquellos lugares públicos que consideres infames. Por ejemplo, un campo de golf construido en el lugar donde antes hubo un bosque, el nombre de una calle que rememore un personaje de pasado dudoso, o una aberración urbanística en la ciudad.

Si quieres participar escríbenos a info@tacticaltourism.org y te enviaremos instrucciones sobre cómo subir tu vídeo a esta lista de acceso público. También podràs descargar a tu móvil y/o a tu ordenador cualquiera de los vídeos de la lista.

...

The project The Route of Infamy began in February 2005 as an online public participative forum aiming at the creation of a route through disgraceful public monuments and places in the city of Barcelona, Catalonia, and, eventually, anywhere in the world. During its existence constant abusive messages were post to the forum by Spanish ultra-right wing subjects, with special hatred towards the Catalan ex-president Lluís Companys. These ultra-right wing elements were not happy till they achieved their final destructive goal: the 5th of January 2006 they hacked the forum and destroyed its content.

Amongst other messages, it was pointed out in the forum that Secretary Coloma -there is a street in contemporary Barcelona that still has his name- was a member of the Inquisition and responsible of the expulsion of the Jews in Spain; that Earl of Comillas -there is a monument in his memory opposite the main Post Office of Barcelona- was a prominent black slaver enriched through black slave traffic; that General Espartero, Duke of the Victory -again, still another street in Barcelona has his name-, was a celebrated military officer that bombed the city of Barcelona almost till its complete destruction. These historical facts were considered damaging for the Spanish patriotic identity by the already mentioned right-wing elements.

Now, Tactical Tourism reopen this particiative public project with The Route of Infamy-MMS. You can send us your MMS from you mobile phone and join again The Route of Infamy. Is the character that gives name to your street infamous enough to join the route? Was a golf field built in a location actually designated to be a forest? Did your City Council allow an urbanistic aberration in your city?

If you want to participate, write to us at info@tacticaltourism.org and we will e-mail you instructions on ow to upload your video to this public access list. You will also be able to download any video on the list to your mobile phone or/and to your computer.

  espai de participació pública
‘Como ya sabemos, la historia la escriben los vencedores. Así se ha ido creando una tradición fomentada en el olvido social que en algunos casos permanece en la memoria oral popular. Pero sabemos que es un concepto discutible, amplio, y que para unos Colón es un genocida y para otros un descubridor’, fragment de l'entrevista a Maite Ninou (Turisme Tàctic) per nodo50.org