Projectes

Love Story

concepte
guió
necessitats tècniques
links
galeria d'imatges

Love Story

Diverses històries d'amor són el fil conductor d'un insòlit recorregut ‘turístic’ pel barri del Raval de Barcelona. El recorregut recull la memòria històrica real de la transformació urbana d'un barri que actualment es caracteritza per la convivència de persones de cultures i procedències molt diverses, i l'embasta amb la vivència personal dels protagonistes de la trama narrativa.

L'acció transcorre durant dues hores per llocs singulars com restaurants, botigues de comestibles, locutoris i altres espais emblemàtics del barri.

Els participants partiran en dos grups amb cinc minuts de diferència. Cada participant tria quin grup seguir. El primer grup anirà amb un guia i el segon amb una guia. En un es contarà la versió de l'amant i en l'altre la de l'estimada. Al final del tour els participants poden intercanviar informació.

Per mitjà d'un telèfon mòbil, les imatges i el so de l'acció podran visualitzar-se i escoltar-se via Internet.

 
espai de participació pública
‘The city as organised chaos imbues the story with a clear and perceptible structure. A tour around the city, along the story most important points as an aesthetic experience.’, Ulises Carrión, 1983 ‘El viatge és l'únic context durant el qual la gent mira al seu voltant. Quan som turistes a qualsevol lloc mirem els paisatges, i quan sovint ens aturem i ens preguntem: qui ha triat les vistes que estem mirant i com han estat construïdes per nosaltres?’, On the Beaten Track: Tourism, Art, and Place, Lucy Lippard ‘Per a què el sistema funcioni, les masses han de ser no només productores, sinó també consumidores. Això tindrà enormes repercussions socials. Pel que fa als valors és necessari que la T de treball -herència d el calvinisme- desaparegui de la "têt" i es canvï per les tres S, els elements d'atracció turística: Sun, Sea, Sex.’, Revolution culturelle du temps libre et practiques touristiques, Joffre Dumazedier ‘Tàctica és l'acció calculada i determinada per l'absència d'un lloc propi. Aquesta carència del lloc propi li permet, sense dubte, la mobilitat, però li exigeix una gran capacitat d'adaptació als atzars del temps, per prendre al vol les possibilitats que ofereix l'instant.’, L’invention du quotidien, Michael de Certeau